Hvad lærer du i praktik?

Praktikvejledningen hjælper dig videre

Det er kun gennem erfaringer med at arbejde, at du kan blive klogere på din arbejdsmæssige fremtid. Derfor er praktikkerne højt prioriteret på STU'en. 

De fleste studerende er nysgerrige i forhold til at finde ud af, hvordan en arbejdsplads fungerer, og hvad det kræver af dem at udføre et arbejde. 

Praktikken giver dig arbejdserfaringer og forståelse for arbejdsforhold, ligesom du tilegner dig relevante arbejdsmarkedskvalifikationer. 

Vi har to praktikvejledere, der hjælper dig med at afklare dine muligheder og dine ønsker om fremtidig beskæftigelse. 

Praktikvejledernes funktion består i at skabe og varetage kontakten til virksomheden, være din støtte og formidle dine forudsætninger og behov til praktikstedet, så praktikken passer til dig. 

Praktikvejlederne er også med til at bygge bro mellem din STU og din fremtid.
 
Praktikvejlederne sørger for praktikker, der afdækker dine muligheder i forhold til videre uddannelse, f.eks. EGU, og praktikvejlederne skaffer praktikker, der kan føre til en fremtidig tilknytning til arbejdsmarkedet efter afsluttet STU.

 

Praktikforløb, der passer til dig og dine mål

Vis alle

Praktikforløb, der passer til dig og dine mål

Det forventes, at du er i praktik i perioder på 2-13 uger i løbet af dit STU-forløb, hvilket er lidt længere perioder end du måske har prøvet i folkeskolen.

Nogle studerende er også ude i praktik i længere perioder på 6-12 måneder, og kombinerer praktik og skole, så de f.eks. møder 3 dage i praktik, og 2 dage i skole.

Du kan også være i praktik flere gange i kortere forløb, hvis du har lyst til det. Så mulighederne for praktik er mange, og du aftaler altid, hvad der passer bedst for dig sammen med din praktikvejleder.

Praktikvejledningen guider og støtter dig
STU på CSV har to praktikvejledere ansat, som tilrettelægger praktikforløbene i samarbejde med dig, og sammen taler I f.eks. om valg af branche og virksomhed, antallet af praktikdage, og arbejdstimer pr. uge.

Til forskel fra de praktikforløb du måske allerede har prøvet i folkeskolen, så er praktikforløbene på CSV tilrettelagt med det formål, at du bliver mere afklaret omkring, hvad du skal arbejde med, når du er færdig med dit STU-forløb. Det betyder, at din kontaktlærer og praktikvejleder løbende taler med dig om hvilken type arbejde og branche, der er realistisk for dig at arbejde i fremadrettet. 

Vi følger din udvikling tæt under hele dit STU-forløb og støtter dig, hvor det skulle være nødvendigt.

Hvad er formålet med praktik?

Vis alle

Formål med at skulle i praktik:

Når der laves et praktikforløb for dig, er det ofte med følgende formål:

  • At give dig indsigt og erfaring i hvordan det er at være på en arbejdsplads.
  • At finde ud af hvilke støtte og skånebehov, der kan være for dig på en arbejdsplads.
  • At finde ud af hvor mange timer, du kan arbejde og hvilke typer arbejdsopgaver, du trives godt med.
  • At finde ud af hvad du skal arbejde med, når du er færdig med dit STU-forløb.

Dine praktikforløb er noget af det vigtigste, du laver under dit STU-forløb, på grund af den oplevelse og erfaring, du får ved at være på en arbejdsplads. Derudover har CSV pligt til at udvikle og beskrive din arbejdsevne under dit STU-forløb, hvilket dine praktikforløb også bruges til.

Du finder også ud af, hvad du er god til, og hvad du måske skal øve dig på undervejs i praktikforløbet, eller til næste gang du skal i praktik, og hvad du skal træne for at blive en god medarbejder.

For nogle studerende er det også vigtigt at undersøge forskellige former for arbejde for at finde ud af, hvad de gerne vil lave efter deres STU-forløb. Nogle studerende bruger også praktikforløbene til at finde ud af, hvad de ikke skal, da de indimellem finder ud af, at deres drøm om et bestemt job ikke var noget for dem alligevel – hvilket også kan også være en succesfuld oplevelse.

    Hvad lærer du, når du er i praktik: 

    Vis alle

    Hvad lærer du, når du er i praktik: 

    • Du får en større indsigt i, hvordan det er at være på en arbejdsplads, og hvilke opgaver der er i virksomheden, samt hvilke forventninger, der er til at have et arbejde.
    • Du bliver oplært og undervist i forskellige arbejdsopgaver, som er med til at udvikle din arbejdsevne, og gøre dig klar til, at du kan gå ud i en eller anden form for arbejde, når du er færdig med dit STU-forløb.
    • Du får en træning i at skulle forholde dig til nye mennesker, fx din og dine kollegaer, eller de kunder, som din praktikvirksomheden lever af.
    • Du bliver trænet i at være selvtransporterende, så du kan finde rundt på egen hånd i trafikken eller i offentlig transport.