Dit praktikforløb - fra start til slut
Inden praktikforløbet går i gang:
Når du er klar til at komme i praktik, så vil du i samarbejde med din praktikvejleder tale om hvilken type arbejde, eller arbejdsområde, som vil være realistisk for dig at starte i. Det kan være du har noget erfaring fra tidligere praktikforløb, eller et fritidsjob, som vi kan tage udgangspunkt i når der skal findes en praktikvirksomhed til dig.
Din praktikvejleder vil også tale med dig om hvilket behov, du har for støtte undervejs i dit praktikforløb, så din praktikvejleder kan forberede praktikvirksomheden på det. Derudover taler I om, hvor lang tid praktikforløbet skal være, og hvor mange timer og dage om ugen, du skal være i praktik.
Praktiksamtalen:
Når din praktikvejleder har fundet en virksomhed, hvor du kan komme i praktik aftales der en praktiksamtale inden selve praktikforløbet går i gang.
Praktiksamtalen foregår i virksomheden, og sammen med en virksomhedsleder eller en medarbejder for virksomheden. Du skal selvfølgelig deltage i samtalen, men din praktikvejleder er sammen med dig derude, og sørger for, at samtalen holdes i gang, og støtter dig i forhold til de spørgsmål, virksomheden har.
Mange STU-studerende har ikke prøvet job eller praktiksamtaler før, og derfor syntes langt de fleste, at det er rart at deres praktikvejleder er med som støtte til samtalen.
Op til praktikforløbet starter:
Når du skal til at starte i praktik, vil du sammen med din praktikvejleder gennemgå en ”praktikhuskeseddel”. I den står der alle de praktiske informationer omkring dit praktikforløb, som f.eks. dine mødetider, telefonnumre til virksomheden, hvordan og hvem du kontakter, hvis du skulle være syg eller forsinket.
Skal du i et praktikforløb i en virksomhed, hvor det kræves, at CSV skal stå for arbejdstøj eller sikkerhedssko, så vil du sammen med din praktikvejleder tage ud og købe det inden praktikforløbet starter. CSV afholder udgifterne til arbejdstøj, når det vurderes nødvendigt.
Transport til praktikvirksomheden:
CSV bestræber sig på at finde en praktikvirksomhed i nærheden af din bopæl, eller et sted hvor transporten ikke er for besværlig eller for tidskrævende for dig.
Din praktikvejleder sørger for at træne ruten med dig, hvis det er nødvendigt, og CSV afholder også transportudgifterne til praktikvirksomheden, hvis det er nødvendigt.
Den første dag i praktik:
Når du starter i praktik, aftaler du med din praktikvejleder, hvor I mødes. Nogle studerende har behov for at blive hentet inden og andre vil selv finde vej til praktikvirksomheden.
Din praktikvejleder er altid med til opstart den første dag, og går igen, når det vurderes, at du er kommet godt i gang og har mødt de kollegaer, du skal arbejde sammen med, og er kommet i gang med dine opgaver.
Støtte undervejs:
Din praktikvejleder støtter dig under hele praktikforløbet, og vil komme på besøg i praktikvirksomheden ca. én gang om ugen, eller hvor meget der er behov for. Derudover vil der være tæt kontakt via telefonsamtaler eller sms-beskeder undervejs i forløbet.
Har du behov for at din praktikvejleder er med ude i praktikvirksomheden flere dage undervejs i praktikforløbet kan det aftales individuelt.
I tilfælde af at praktikforløbet ikke fungerer for dig, så taler du med din praktikvejleder om det, og det vurderes om det giver mening at fortsætte praktikforløbet.
Evaluering og beskrivelse af praktikforløbet:
Når dit praktikforløb er tæt på at skulle afsluttes, bliver der aftalt et evalueringsmøde, hvor du som praktikant også deltager. Evalueringsmødet bruges til at tale om, hvordan praktikforløbet er gået, og hvordan udviklingen har været undervejs.
Evalueringen bruges til at beskrive, hvad der er gået godt, og hvordan du har udviklet dig undervejs. Derudover bruges evalueringen også til at beskrive, hvad du skal arbejde videre med indtil dit næste praktikforløb. Evalueringen bliver skrevet ind i et praktikevalueringsdokument, som du får med dig, når du afslutter dit STU-forløb.